perjantai 24. kesäkuuta 2011

suklaahippumuffinit

Nämä suklaamuffinit tein tilauksesta naapurilleni hänen lastenvaatekutsuilleen. Ihanan meheviä ja suklaisia, ja myös todella helppoja tehdä! Näitä ei voi helposti pilata. (:



Suklaahippumuffinit, n. 18 kpl

ainekset:
450 g vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
175 g pehmeää voita
200 g sokeria
4 kananmunaa
4 rkl maitoa (itse laitoin vähän reilut 4, kun taikina tuntui niin jäykältä)
200 g suklaahippuja/-rouhetta

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja asettele uunipellille 18 paperivuokaa. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe huolellisesti yhteen.

2. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa jokainen muna hyvin taikinan joukkoon. Kääntele jauhosekoitus varovasti taikinan sekaan ja lisää lopuksi maito ja suklaahiput/-rouhe.

3. Lusikoi taikina vuokiin ja paista muffineja uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kiinteän tuntuisia. Anna muffinien jäähtyä pannulla 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään.

Ohje on kirjasta Maistuvat muffinit, Susanna Lee, Gummerrus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti