sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

korvapuustit

Tein nämä korvapuustit samaan aikaan rahka-vadelmapitkojen kanssa. Korvapuustit ovat varmaan yksi suosikkileivonnaisistani, koska kanelin maku on jotain niin parhautta. (:


Korvapuustit
n. 30 kpl

5 dl:n pullataikina

Täyte:

100 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 rkl kanelia

1. Kumoa kohotettu taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa takinasta pois ilmakuplat.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat vuorotellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30x60 cm).
3. Levitä kummallekkin levylle puolet rasvasta, kanelista ja sokerista. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni. Jätä sauma pöytää vasten.
4. Leikka rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin 2 cm:n levyisiä, ja leveämmältä puolelta n. 4-5 cm.
5. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti.
6. Kohota pullat pellillä leivinpaperin päällä, liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
7. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
8. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.
9. Nosta valmiit pullat ritilän päälle jäähtymään ja peitä liinalla.

Ohje kirjasta Pieni pullakirja, Marja Mallinen, Otava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti