perjantai 24. kesäkuuta 2011

kinkkupiirakka

Tälläisen suolaisen piirakan tekaisin ensin naapurilleni, ja sai niin positiivista palautetta että piti tehdä sitten kotiinkin. (: itse en tosin piirakkaa maistanut, koska en ole herkkusienien ym. ystävä. (; Ohje on alempana. Sain ohjeesta tuon yhden ison piirakan, ja yhden pienemmän.




Kinkkupiirakka

pohja:

2 dl perunasosejauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua margariinia
2 dl kylmää vettä

täyte:

n. 300 g kinkkusuikaleita
oliiveja
paprikaa
herkkusieniä
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
+ mausteita oman maun mukaan

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään, ja painele kevyesti voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan.
2. Esipaista pohjaa 200 asteessa hetken aikaa.
3. Sekoita täytteen ainekset tasaisesti keskenään, ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 200 asteessa n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut kauniin värin.
4. Anna jäähtyä ja makujen tasaantua. Parhaimmillaan seuraavana päivänä, säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti