Suklaahippumuffinit, n. 18 kpl
ainekset:
450 g vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
175 g pehmeää voita
200 g sokeria
4 kananmunaa
4 rkl maitoa (itse laitoin vähän reilut 4, kun taikina tuntui niin jäykältä)
200 g suklaahippuja/-rouhetta
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja asettele uunipellille 18 paperivuokaa. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe huolellisesti yhteen.
2. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa jokainen muna hyvin taikinan joukkoon. Kääntele jauhosekoitus varovasti taikinan sekaan ja lisää lopuksi maito ja suklaahiput/-rouhe.
3. Lusikoi taikina vuokiin ja paista muffineja uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kiinteän tuntuisia. Anna muffinien jäähtyä pannulla 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään.
Ohje on kirjasta Maistuvat muffinit, Susanna Lee, Gummerrus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti