Kinkkupiirakka
pohja:
2 dl perunasosejauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua margariinia
2 dl kylmää vettä
täyte:
n. 300 g kinkkusuikaleita
oliiveja
paprikaa
herkkusieniä
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
+ mausteita oman maun mukaan
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään, ja painele kevyesti voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan.
2. Esipaista pohjaa 200 asteessa hetken aikaa.
3. Sekoita täytteen ainekset tasaisesti keskenään, ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 200 asteessa n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut kauniin värin.
4. Anna jäähtyä ja makujen tasaantua. Parhaimmillaan seuraavana päivänä, säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti