Tiikerikakku
150 g voita
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa/kermaa
1-2 rkl kaakaojauhetta
n. 1 pss mariannerouhetta
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoat/-vuoka ja laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
2. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää siivilän kautta kevyesti käännellen taikinaan.
4. Lisää maito/kerma ja sekoita tasaiseksi.
5. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon, ja sekoita siihen kaakaojauhe ja mariannerouhe.
6. Annostele taikinat vuokiin, vuorotellen vaaleaa taikinaa ja vuorotellen tummaa taikinaa. Sekoita lopuksi kevyesti haarukalla, jotta saat raidat muodostumaan.
7. Paista n. 45-60 min kakun koosta riippuen.
8. Anna kakun jäähtyä hetki, ja kumoa sitten varovasti tarjoilualustalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti